Waarom zou ik een 3-fasen aansluiting nemen?

3 fasen aansluiting
Nieuws

Bent u van plan om zware elektrische apparatuur in de keuken te gaan gebruiken? Of wilt u een elektrische warmtepomp aansluiten of een jacuzzi in uw badkamer plaatsen? Het is dan belangrijk om te weten dat als u nieuwe apparatuur aanschaft met een hoge energiebehoefte, dan kan het zijn dat uw huidige 1-fase aansluiting overbelast zal raken. U heeft dan vaak een 3-fasen aansluiting nodig voor meer krachtstroom.

Wat is een 3-fasen aansluiting?

Als u een 3-fasen aansluiting heeft, dan beschikt u over meer vermogen in het stroomnetwerk van uw huis. Simpeler gezegd betekent dit dat u meer zwaardere elektrische apparaten kunt aansluiten. Dit type aansluiting bestaat uit 3 x 25 ampère of meer. Via drie kabels (de drie fasen) komt er 230 volt naar binnen. Bij de meeste nieuwbouwwoningen wordt direct deze aansluiting geïnstalleerd.

Wat is het verschil met een 1-fase aansluiting?

De meeste bestaande woningen zijn voorzien van een 1-fase aansluiting. Dit betekent dat de aansluitwaarde voor elektriciteit bestaat uit 1 x 35 ampère. In dit geval stroomt er via een enkele kabel (de fase) 230 volt in. Een 1-fase groepenkast heeft tweepolige aardlekschakelaars en een tweepolige hoofdschakelaar. U kunt een 1-fase aansluiting makkelijk herkennen aan de waarden, namelijk 220/230V.

Voor het aansluiten van zwaardere apparaten heeft u een 3-fasen aansluiting nodig. Anders zal de hoofdzekering uitschakelen als u een groot aantal apparaten tegelijkertijd heeft ingeschakeld. Deze aansluiting heeft meer kracht, doordat het een aansluiting heeft van 3 x 25 ampère of hoger. Daarnaast is de 3-fasen groepenkast voorzien van dezelfde tweepolige aardlekschakelaar, maar de hoofdschakelaar is vierpolig en daardoor breder. U kunt dit type aansluiting eenvoudig herkennen door de aangegeven aansluiting op de kWh-meter, te vinden in de meterkast. Bij een 3-fasen aansluiting komen de waarden uit op 3×220/230V of 380/400V.

Zelf een 3-fasen aansluiting installeren of aan een elektricien overlaten?

Als het om elektra gaat, is het altijd verstandiger om dit niet zelf te gaan installeren. Dit geldt ook voor de plaatsing van deze aansluiting. Laat uw krachtstroom veilig en deskundig aanleggen door een ervaren elektricien. Bij Elektricien Rotterdam kunt u altijd voor alle elektrawerkzaamheden terecht.

Wilt u meer weten?

Heeft u interesse in de aanleg van krachtstroom en wilt u Elektricien Rotterdam hiervoor inschakelen? Neem dan direct contact op met deze vakmensen via tel nr. 010 764 0825. Elektricien Rotterdam is de elektrospecialist voor Rotterdam en omstreken. Dit bedrijf zet graag hun jarenlange kennis en ervaring voor u in. Ze staan voor u klaar om uw 3-fasen aansluiting en andere elektra klussen uit handen te nemen.

Waarom kiest u voor ons?

24-uurs storingsdienst
Veilig en vakkundig
Allerlei elektra werkzaamheden
Kwaliteit staat voorop

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button