Tips om te besparen op elektriciteit

Tips

Een gemiddeld huishouden in Rotterdam verbruikt op jaarbasis behoorlijk wat elektriciteit. Niet gek natuurlijk, want we gebruiken dagelijks steeds meer elektrische apparaten. Hoe meer elektriciteit je gebruikt, des te meer geld je moet betalen aan jouw energieleverancier. Lopen de kosten de laatste tijd de spuigaten uit? Dan wordt het misschien tijd om te besparen op elektriciteit. Op deze manier bespaar je geld en daarnaast lever je een bijdrage aan het klimaat. Maar hoe bespaar je eigenlijk op elektriciteit? Wij geven je in deze tekst drie tips.

1. Laat apparaten zo min mogelijk stand-by staan


De televisie wordt in veel huishoudens in Rotterdam dagelijks gebruikt. Wanneer je stopt met kijken, zet je het apparaat met behulp van de afstandsbediening uit. Hierdoor wordt het apparaat echter nooit geheel uitgeschakeld. Het lampje onderaan de televisie blijft namelijk altijd branden. Dit geeft aan dat het apparaat stand-by staat. In deze stand verbruikt jouw tv dus constant stroom. Ook veel andere apparaten hebben deze stand. Wil je besparen op elektriciteit? Laat een apparaat dan niet stand-by staan maar schakel hem volledig uit.

2. Kies voor ledverlichting


Vroeger was het standaard om gloei-, spaar- of hallogeenlampen te gebruiken in huis. We zien echter een verschuiving naar ledverlichting. Deze verlichting is echter een stuk duurder in de aanschaf. Daarom zie je mogelijk niet in waarom je de lampen in huis moet vervangen. Ledverlichting verbruikt echter aanzienlijk minder stroom dan de andere lampen. Je bespaart dus op elektriciteit wanneer je jouw lampen vervangt door ledverlichting. Op de korte termijn is het een investering, maar op de lange termijn heb je er zeker profijt van.

3. Investeer in duurzaamheid


Bespaar je op jaarbasis maar een klein beetje elektriciteit en wil je meer? Overweeg dan te investeren in duurzaamheid. Je kunt bijvoorbeeld zonnepanelen kopen. Met behulp van deze panelen wek je zelf namelijk stroom op. De hoeveelheid elektriciteit die je hierdoor gebruikt gaat natuurlijk niet naar beneden. Je betaalt er echter wel aanzienlijk minder voor. Je wekt de stroom immers zelf op, waardoor je minder af hoeft te nemen van de energiemaatschappij. Weet wel dat zonnepanelen niet goedkoop zijn.

Waarom kiest u voor ons?

24-uurs storingsdienst
Veilig en vakkundig
Allerlei elektra werkzaamheden
Kwaliteit staat voorop

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button