Wat te doen bij een stroomuitval in Rotterdam

Over het algemeen komen stroomstoringen in ons land relatief weinig voor. De meeste van deze stroomstoringen zijn plaatselijk en vaak niet langer dan een half uur. Een stroomstoring is daarom vaak onhandig, maar levert verder geen gevaar op. U kunt de gevolgen van een stroomuitval vaak zelf oplossen of overlaten aan een specialist. Elektricien Rotterdam vertelt u graag wat u moet doen bij een stroomuitval in Rotterdam.

Oorzaken van een stroomuitval

Het tot stand komen van een stroomstoring kan verschillende oorzaken hebben. Een plaatselijke storing aan het elektriciteitsnetwerk bij u in de regio kan de oorzaak zijn van de storing. Het kan ook voorkomen dat een blikseminslag ervoor zorgt dat uw elektriciteit tijdelijk weg valt. Echter moet voor de meest voorkomende oorzaak ergens naar gekeken worden. In de meeste gevallen wordt een stroomstoring veroorzaakt door kortsluiting. Kortsluiting ontstaat wanneer één of meer elektrische draden elkaar raken. Dat kan gebeuren als gevolg van een defect apparaat of kapotte kabel. Wanneer dit gebeurt gaat stroom niet meer naar het apparaat, maar bewandelt het zijn eigen weg. In dit geval ontstaat er kortsluiting, waardoor de stroom uitvalt.

Dit kunt u doen bij een stroomuitval

Aangezien een stroomuitval verschillende oorzaken kan hebben, kunt u ook verschillende acties ondernemen om te proberen de storing te verhelpen. Elektricien Rotterdam zet deze acties voor u op een rij:

Bekijk eerst de meterkast

Als er sprake is van een stroomstoring, kunt u het beste eerste een kijkje nemen in de meterkast. Bij een stroomuitval komt het regelmatig voor het een schakelaar is omgesprongen. Met één blik in de meterkast valt vaak al te zien of één schakelaar anders staat dan de rest. Schakel de schakelaar weer terug naar hoe die hoort te staan. Indien deze schakelaar blijft staan, is de stroom weer terug.

Is er sprake van kortsluiting?

Helaas zijn er ook situaties mogelijk waarin het oplossing van een stroomstoring niet zo eenvoudig is. Zo kan het voorkomen dat de schakelaar direct weer terugslaat wanneer u deze zojuist weer goed het gezet. In dit geval kan er sprake zijn van korstluiting. In de volgende stappen komt u erachter waar de kortsluiting zich bevindt:

  • Stap 1: Bekijk binnen welke groep zich de kortsluiting bevindt.
  • Stap 2: Verwijder alle stekkers van de apparaten die binnen deze groep zijn aangesloten.
  • Stap 3: Zet de schakelaar weer omhoog.
  • Stap 4: Wanneer de schakelaar blijft staan, steek dan de stekkers van de apparaten die u zojuist eruit hebt gehaald één voor één weer in het stopcontact.
  • Stap 5: Valt de stroom uit zodra u een stekker van een bepaald apparaat in het stopcontact steekt? Dan is de oorzaak van de kortsluiting gevonden.

Schakel de hulp van een elektricien in

Wordt de stroomuitval niet veroorzaakt door een verschoten schakelaar of kortsluiting? Dan is het aan te raden om contact op te nemen met een erkende elektricien. De elektricien kan binnen no-time ervoor zorgen dat u weer met stroom komt te zitten. Daarnaast kan het ook een gevaarlijke klus zijn, waardoor het niet is aan te raden om het probleem zelf op te lossen.

Bel nu onze elektricien

Waarom kiest u voor ons?

24-uurs storingsdienst
Veilig en vakkundig
Allerlei elektra werkzaamheden
Kwaliteit staat voorop

Waarom zou u voor ons kiezen?

Alles rondom groepenkast

Wij bieden u de hulp die u nodig heeft rondom uw groepenkasten. Bel ons direct voor een afspraak!

Oplossingen bij kortsluiting

Wat uw probleem ook is, wij hebben de oplossing voor uw kortsluiting in of rondom uw huis.

Aanleggen van elektra

Net een nieuw huis en weet u niet hoe u uw elektra moet aanleggen? Wij zijn u graag van dienst!

Menu
Call Now Button