Oorzaken van een kortsluiting opsporen

kortsluiting opsporen
Nieuws

Niets is vervelender dan wanneer er kortsluiting is in de woning. Het probleem wilt u natuurlijk zo snel mogelijk oplossen. De kortsluiting maakt het immers onmogelijk om van uw stroom gebruik te maken in de woning. Het is belangrijk om actie te ondernemen. Echter wel met een plan! Wanneer u geen verstand van elektriciteit heeft is het belangrijk om direct een elektricien te bellen. Hij (of zij) kan de oorzaken van de kortsluiting opsporen. De oorzaken van de kortsluitingen kunnen uiteenlopen van een los draadje tot een kapot apparaat. Het is niet altijd zo dat het een beproefde formule is om het op te lossen. Vaak is het zoekwerk om te ontdekken waar de kortsluiting vandaan komt. Begin bij het opsporen van de bron.

De bron van de kortsluiting opsporen

De oorzaak van kortsluiting is vaak een storing in een elektrisch apparaat. Het probleem kan het apparaat zijn, de stekker of een breuk in de kabel. Om de bron te vinden is het goed om in de meterkast te kijken. Kijk of alle groepen erdoor zijn gegaan of slechts een enkele groep. U kunt dan zien in welke ruimte de oorzaak kortsluiting zit. Het probleem kan door een enkel elektrisch apparaat komen. Het is dan tijd om op te sporen of het een apparaat is.

Stekkers verwijderen

Start met het verwijderen van alle stekkers van alle ingeplugde apparaten. Doe alle groepen weer aan. Als de groepen actief blijven dan is het tijd om per groep de apparaten weer terug in het stopcontact te doen. Schakel per ruimte de apparaten één voor één weer aan om de kortsluiting op te sporen. Valt de stroom opeens uit? Dan heeft u geluk en weet u wie de boosdoener is van de kortsluiting. Het is prettig om het zo op te lossen.

Een andere oorzaak

Het kan zijn dat de stroomstoring ergens anders door komt. Het is dan belangrijk om een elektricien in te schakelen om het probleem op te sporen. Kies voor een vakkundige elektricien om de klus snel en goed te klaren. Het resultaat is hierbij belangrijker dan wie de goedkoopste is. Vakmanschap boven alles.

Waarom kiest u voor ons?

24-uurs storingsdienst
Veilig en vakkundig
Allerlei elektra werkzaamheden
Kwaliteit staat voorop

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button