Kortsluiting in huis verhelpen 

Een kortsluiting in huis kan grote gevolgen hebben! Wist u dat er in het ergste geval een brand voort kan komen uit zo’n kortsluiting? Reden genoeg om de kans op een kortsluiting te verkleinen. Dit doet u onder meer door de elektra in huis door een professionele elektricien aan te laten leggen. Denk aan het trekken van elektriciteitskabels, het plaatsen van stopcontacten, enzovoorts. Zorg er daarbij voor dat oude elektrische apparaten regelmatig vervangen worden. U kunt denken aan een oude waterkoker, een koffiezetapparaat of bijvoorbeeld de wasmachine. Wat moet u doen, wanneer u toch te maken krijgt met een kortsluiting in Rotterdam en omgeving? In dit artikel leest u hier meer over.

Oorzaken kortsluiting

Om uw kortsluiting en omgeving te verhelpen, moet u echter eerst weten wat de oorzaak is. Om u te helpen de oorzaak van kortsluiting op te sporen, zetten wij een aantal oorzaken van kortsluiting op een rijtje. De eerste oorzaak is beschadigde kabels. Het snoer waar de stekker aan zit kan namelijk beschadigen. Hierdoor zijn de elektriciteitskabels niet goed meer geïsoleerd en dan kunnen de draden tegen elkaar komen. Hierdoor wordt de stroomsterkte aanzienlijk groter waardoor de elektriciteit wordt uitgeschakeld. Ook kunnen de kabels smelten door de warmte in de kabels. Als gevolg hiervan kunnen de elektriciteitsdraden in bijvoorbeeld een stekker elkaar raken en dan ontstaat er overspanning. Ten derde zijn oude apparaten een oorzaak van kortsluiting. Denk bijvoorbeeld aan apparaten die al jaren niet zijn onderhouden. Dergelijke apparaten kunnen voor een kortsluiting zorgen als kleine kabeltjes versleten raken, of als er bijvoorbeeld vocht in de apparatuur komt. Als laatste is blikseminslag mogelijk want de hoeveelheid stroom neemt hierbij toe. Dan zorgt overspanning ervoor dat de aardlekschakelaar omslaat. Vaak helpt omzetten van de schakelaar voor stroom. De bliksem kan ook schade hebben veroorzaakt aan een elektrisch apparaat. Wanneer u de elektriciteit inschakelt, valt de stroom direct weer uit als gevolg van kortsluiting.

Opsporen van een kortsluiting aan de hand van zekeringen

Op het moment dat er sprake is van een kortsluiting, brandt de zekering door. Vervolgens zal de stop uit de meterkast springen, of zal de schakelaar automatisch naar de ‘0’ springen. Het gevolg is een stroomstoring. U zou de stop in de meterkast kunnen vervangen, of de schakelaar om kunnen zetten. Dit zal vaak echter niet voor het beoogde resultaat zorgen. Een te hoge spanning maakt dat er al snel sprake zal zijn van een nieuwe stroomstoring.  Ook het vervangen van de zekering zal niet voldoende zijn om de kortsluiting op te lossen. Een zekering zal al snel opnieuw doorbranden.

De aanwezigheid van een zekering voorkomt schade aan elektrische installaties. Het doorbranden van de zekering leidt ertoe dat er geen stroom meer naar deze installatie loopt. Zo kunnen er bijvoorbeeld geen onderdelen onder spanning komen te staan.

Kortsluiting voorkomen bij het aanleggen van verlichting

Nieuwe verlichting kunt u het beste aanleggen op plekken waar al een aansluitpunt hangt. Zo voorkomt u dat u zelf stroomdraden moet trekken en de schakelaar moet aansluiten. U moet in dit geval alleen letten op de kwaliteit van de lamp. De lamp moet niet het elektrisch circuit kapot maken of teveel vermogen nodig hebben, dit zijn twee dingen die kortsluiting veroorzaken.

Gaat u spotjes monteren? Of moet u een draad trekken naar een nieuw punt? Bereid  dan goed voor, om te voorkomen dat de draden niet op de juiste plek terecht komen of dat er eventueel water in de buurt van de draden kan komen. Water/vocht is één van de grootste veroorzakers van kortsluiting. Ook kan het levensgevaarlijk zijn om in aanraking te komen met water die elektrisch geladen is. Zorg daarom altijd voor goed materiaal. Binnenshuis komt het niet heel vaak voor dat er kortsluiting ontstaat door vocht. Buitenshuis gebeurd dit steeds vaker, omdat mensen tegenwoordig meer elektra in de tuin hebben. Wanneer u elektra (zoals verlichting) aanlegt buitenshuis dient u gebruik te maken van speciale kabels en buiten-stopcontacten. Zorg er voor dat de draden en kabels die u aanlegt van goede kwaliteit zijn en dat ze één op één aansluiten met de bestaande bedrading en bekabeling.

Spoedservice inschakelen bij een kortsluiting

Het is raadzaam om de hulp van onze spoedservice in te schakelen, wanneer u te maken heeft met een stroomstoring in huis als gevolg van een kortsluiting. Een elektricien kan de bron van de kortsluiting in Rotterdam met spoed voor u achterhalen, om op basis daarvan tot een passende oplossing te komen. Onze elektricien is 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar voor hulp. Zo hoeft u nooit lang te wachten, voordat u geholpen wordt bij het herstel van een kortsluiting in Rotterdam.

Bel nu onze elektricien

Waarom kiest u voor ons?

24-uurs storingsdienst
Veilig en vakkundig
Allerlei elektra werkzaamheden
Kwaliteit staat voorop

Waarom zou u voor ons kiezen?

Alles rondom groepenkast

Wij bieden u de hulp die u nodig heeft rondom uw groepenkasten. Bel ons direct voor een afspraak!

Oplossingen bij kortsluiting

Wat uw probleem ook is, wij hebben de oplossing voor uw kortsluiting in of rondom uw huis.

Aanleggen van elektra

Net een nieuw huis en weet u niet hoe u uw elektra moet aanleggen? Wij zijn u graag van dienst!

Menu
Call Now Button