Verschillende oorzaken van een kortsluiting

Elektromonteur Rotterdam
Tips

Een kortsluiting in huis kan nare gevolgen hebben! Denk bijvoorbeeld aan de ergste situatie, waarbij een kortsluiting in een brand resulteert. Reden genoeg om de kans op kortsluitingen zo klein mogelijk te maken. In dit artikel vertelt onze elektricien uit Rotterdam u meer over de belangrijkste oorzaken van een kortsluiting. Zo wordt het makkelijker om de kans op een kortsluiting te verkleinen. Houd er rekening mee, dat het vrijwel nooit mogelijk zal zijn om een kortsluiting helemaal uit te sluiten. De meterkast in huis beschermt u tegen de mogelijke gevolgen van zo’n kortsluiting.

 

Tip: heeft u met spoed hulp nodig bij een kortsluiting? Schakel in dat geval de spoedservice van onze elektriciens in Rotterdam in! Deze spoedservice staat 24 uur per dag en 7 dagen per week voor u klaar, om hulp te bieden bij kortsluitingen.

 

Kortsluiting als gevolg van versmolten kabels

Wanneer elektriciteitskabels niet op de juiste wijze worden aangelegd, bijvoorbeeld te dicht in de buurt van elkaar, kan de warmte niet ontsnappen. Dit kan betekenen dat beide elektriciteitskabels met elkaar versmelten. De binnenzijde van de ene kabel komt in zo’n geval in aanraking met de binnenzijde van een andere kabel. Op het moment dat de kabels elkaar raken, zal er een dermate grote stroom ontstaat dat we van een kortsluiting spreken. De stop in de meterkast kan de stroom niet verwerken, waardoor deze uit de meterkast zal springen. Hiermee is de stroomstoring in huis ontstaan! Het geeft aan hoe belangrijk het is om elektraklussen aan een specialist over te laten.

 

Oude apparaten als oorzaak van een kortsluiting

Niet alleen versmolten kabels die op een verkeerde wijze zijn aangelegd kunnen de bron van een kortsluiting zijn. Ook kan de kortsluiting veroorzaakt worden door oude apparaten. Denk bijvoorbeeld aan apparaten die al jaren niet zijn onderhouden, zoals een oud koffiezetapparaat of een oude waterkoker. Dergelijke apparaten kunnen voor een kortsluiting zorgen als kleine kabeltjes versleten raken, of als er bijvoorbeeld vocht in de apparatuur komt. Om de kans op kortsluitingen in huis te minimaliseren kan het zodoende verstandig zijn om deze apparaten regelmatig te vervangen. Onze elektriciens kunnen u hierover adviseren!

Waarom kiest u voor ons?

24-uurs storingsdienst
Veilig en vakkundig
Allerlei elektra werkzaamheden
Kwaliteit staat voorop

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button