Stroomuitval door doorgeslagen stoppen

Tips

Wanneer sprake is van overbelasting, betekent dit dat een aantal apparaten tegelijkertijd worden gebruikt. Deze apparaten nemen samen meer stroom af dan veilig door het elektriciteitsnet kan worden aangeleverd. Om problemen te voorkomen wordt door te stopte stroom af geschakeld. Dit gebeurt doordat de stoppen doorgeslagen zijn. Maar wat kunt u het beste doen wanneer de stop is gesprongen? Wij zullen het hieronder ophelderen.

Ga na wat het probleem is

Allereerst is het belangrijk om te proberen te achterhalen wat de oorzaak is van de stroomuitval. In sommige gevallen zal dit inderdaad het gevolg zijn van overbelasting. U komt hier snel genoeg achter. Wanneer u vlak voor de stroomuitval diverse apparaten hebt ingeschakeld die een hoop stroom gebruiken, dan is de kans groot dat hierdoor de stroom is uitgevallen. U kunt dit in het vervolg voorkomen door de apparaten na elkaar in plaats van tegelijkertijd in te schakelen. Wanneer het probleem zeer hinderlijk is, kunt u een elektricien langs laten komen. Deze kan extra groepen aanleggen zodat in het vervolg te stoppen minder snel zullen springen.

Vervang de stop

Wanneer duidelijk is geworden wat het probleem precies is en wat de stroomuitval heeft veroorzaakt, dan kunt u de stop vervangen. In de meeste moderne woningen zijn zogenaamde automaten te vinden, die eenvoudigweg weer in te schakelen zijn. En ouderenwoningen is het echter niet het geval, hier zal echt een nieuwe stop in gebruik moeten worden. Deze kunt u halen in de meeste bouwmarkten. Het is uiteraard ook verstandig om te zorgen dat u een aantal stoppen op voorraad hebt. Wanneer de stroom dan precies middernacht of op tweede kerstdag of tijdens de jaarwisseling uitvalt, kunt u altijd weer een stop tevoorschijn halen en de gesprongen stop vervangen.

Waarom kiest u voor ons?

24-uurs storingsdienst
Veilig en vakkundig
Allerlei elektra werkzaamheden
Kwaliteit staat voorop

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button