Waar moet je op letten bij de overstap op LED verlichting?

LED verlichting
Tips

Het grote voordeel van LED verlichting is dat er veel minder energie verbruikt wordt dan bij traditionele verlichting het geval is. Dit is dan ook de voornaamste reden waarom veel mensen overstappen van gloei-, spaar- en hallogeenlampen naar LED verlichting. Hier schuilt echter ook een valkuil in. Veel mensen staren zich namelijk blind op de lagere energiekosten, maar er zit wel degelijk verschil tussen de verschillende soorten LED lampen. Een overstap hoeft dus niet altijd voordelig uit te pakken. Om jou te helpen, lees je hieronder waar je op moet letten bij de overstap op LED verlichting.

Kwalitatieve LED verlichting

Net zoals bij vrijwel alle andere producten het geval is, zijn er van LED verlichting ook kwalitatief goede en minder goede varianten op de markt. Wanneer jij een kwalitatieve LED lamp aanschaft, ervaar je snel genoeg dat dit voordelig is voor je energierekening. Indien het een lamp van mindere kwaliteit betreft, is de kans groot dat het helemaal geen vooruitgang is. Hierdoor bespaar je dus behoorlijk wat minder geld dan gedacht. Heb jij geen verstand van LED verlichting maar wil je toch overstappen? Laat je dan goed inlichten door bijvoorbeeld een elektricien. Op deze manier voorkom je dat jij de verkeerde LED lampen aanschaft.

Zijn de lampen retrofit?

Een groot deel van de LED verlichting wordt tegenwoordig zo gemaakt dat ze qua afmetingen precies hetzelfde zijn als de traditionele verlichting. Dit is bijzonder makkelijk, aangezien je hierdoor dus geen nieuwe armaturen hoeft te kopen. Je haalt simpelweg de oude verlichting uit de armatuur en plaatst de nieuwe terug. Niet alle LED lampen zijn echte retrofit. Indien jij de overstap maakt naar LED verlichting, is dit dus wel iets om in de gaten te houden. Het is immers zonde van je geld wanneer je LED verlichting aanschaft die later toch niet blijkt te passen. Je doet er dan ook altijd goed aan om bij de aankoop van LED verlichting een oude lamp mee te nemen, zodat je deze kunt vergelijken met de LED lamp.

Waarom kiest u voor ons?

24-uurs storingsdienst
Veilig en vakkundig
Allerlei elektra werkzaamheden
Kwaliteit staat voorop

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button