Kortsluiting voorkomen bij het aanleggen van verlichting

elektriciteit aanleggen
Tips

Als u zelf gaat klussen met elektriciteit, en dat gaat u doen als u zelf verlichting aan gaat leggen, dan is het handig om te voorkomen dat u kortsluiting krijgt. Wij hebben, afhankelijk van het type verlichting dat u aan wilt gaan leggen en afhankelijk van de te maken keuze op het gebied van lichtinvallen en potentiële energiebesparing, een paar tips voor u.

  • Hang verlichting op een bestaande plek waar al verlichting heeft gehangen
  • Trek zelf uw draden
  • Gebruik materialen van hoogwaardige kwaliteit
  • Zorg dat er geen water bij de draden kunnen komen

Verlichting hangen op een bestaande plek

elektriciteit aanleggenIn dit geval hangt er al een lamp of in ieder geval een aansluitpunt boven een tafel, in een woonkamer of in een gang. U hoeft dus niet zelf in de weer om stroomdraden te trekken en de schakelaar aan te sluiten. In dit geval moet u vooral zorgen dat de lamp die u op gaat hangen van goede kwaliteit is en dat deze niet direct kortsluiting veroorzaakt doordat bijvoorbeeld het elektrisch circuit kapot is. Daarnaast moet u er voor zorgen dat de lamp niet te veel vermogen van de elektrische groep waar deze aan wordt gekoppeld opvreet. Met de huidige, zuinige, lampen, is die kans echter niet zo groot.

Zelf draden trekken

Gaat u spotjes monteren? Of moet u een draad trekken naar een nieuw punt? Bereid  dan goed voor, om te voorkomen dat de draden niet op de juiste plek terecht komen of dat er eventueel water in de buurt van de draden kan komen. Zorg er ook voor dat de draden van goede kwaliteit zijn en dat ze één op één aansluiten met de bestaande bedrading en bekabeling.

Water en kortsluiting

Water/vocht is één van de grootste veroorzakers van kortsluiting. Ook kan het levensgevaarlijk zijn om in aanraking te komen met water die elektrisch geladen is. Zorg daarom altijd voor goed materiaal. Binnenshuis komt het niet heel vaak voor dat er kortsluiting ontstaat door vocht. Buitenshuis gebeurd dit steeds vaker, omdat mensen tegenwoordig meer elektra in de tuin hebben. Wanneer u elektra (zoals verlichting) aanlegt buitenshuis dient u gebruik te maken van speciale kabels en buiten-stopcontacten. Wanneer u denkt dat u al kortsluiting door vocht heeft in de tuin kunt u altijd contact opnemen met onze spoedservice. Bij acuut gevaar dient u 112 te bellen!

Neem bij twijfel altijd contact op met de elektricien in Rotterdam

Twijfelt u aan de veiligheid? Overweeg dan altijd om een professional in te schakelen. Onze elektricien in Rotterdam denkt graag met u mee! Wij hebben jaren van ervaring en kunnen op deze manier incidenten voorkomen. Hierdoor kunt u schade voorkomen.

Waarom kiest u voor ons?

24-uurs storingsdienst
Veilig en vakkundig
Allerlei elektra werkzaamheden
Kwaliteit staat voorop

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button